+31 35 69 40 911

Actueel

Landschappelijk wonen op de Monnikenberg

Eerste fase: bouw appartementen

Op het terrein van HPG Hilversum B.V. komt het thema “landschappelijk wonen” tot uitdrukking in appartementengebouwen voor zowel verkoop als verhuur met een unieke en luxe uitstraling. De karakteristiek is wonen in het bos aan een open heide veld, waarbij zoveel mogelijk bestaande bomen zullen worden ingepast. Er is gezocht naar een zorgvuldig evenwicht tussen de woningen en de prachtige natuurlijke omgeving en naar een architectuur die recht doet aan de unieke plek. De appartementengebouwen zijn dan ook zorgvuldig ingepast in het landschap, de volumes zijn net zichtbaar tussen de bosrand vanuit de groene wig en hebben een ingetogen architectonische expressie.

De drie appartementengebouwen kunnen binnen de huidige bestemmingsplanvlek gerealiseerd worden en staan aan de westzijde van het gebied langs de laan. Zo staat de hoogste bebouwing het dichtste bij de stad en neemt de bouwhoogte af oostwaarts/richting het landschap. Voor de appartementen wordt een gebouwde parkeervoorziening (mogelijk gedeeltelijk verdiept) gerealiseerd waarin zowel ruimte is voor bewoners- als bezoekers parkeren, overdekt met een groen dak waarop heide kan groeien. De gebouwde parkeervoorziening ligt naast de appartementengebouwen en zal op landschappelijke en natuurlijke wijze opgenomen in het landschap waarbij bestaande bomen zoveel mogelijk gerespecteerd worden. Gaten in het dak van de parkeervoorziening zorgen voor natuurlijke ventilatie.

Investeringen in het raamwerk

Het landschappelijk raamwerk van de HPG locatie is krachtig door het bestaande kwalitatief hoogwaardige bos langs de randen en aan de zuidzijde van het terrein. Het noordelijk deel van de locatie bestaat uit niet inheemse douglas sparren en zal grotendeels verwijderd worden. Hierdoor ontstaat ruimte om vanuit de open groene weide op het terrein van GNR (Goois Natuurreservaat) als het ware een “lob” naar binnen te trekken en de sfeer van het gras- en heidelandschap ook in het woongebied te integreren, deels op het dek over het parkeren. De locatie wordt aan twee zijden begrenst door de prachtige lanen van het raamwerk van Monnikenberg.


Rondom de appartementengebouwen worden bestaande bomen zo goed mogelijk ingepast en wordt geïnvesteerd in de aanplant van nieuwe bomen die het gebied in de toekomst een lommerrijk karakter geven.

Aanvullende kwaliteitseisen

De bebouwing in het gebied vertoont architectonisch gezien een grote verwantschap aan elkaar, de verschillende typen woningen zijn allemaal ‘familie’ van elkaar en hebben een eigentijdse uitstraling. Het kleurenpalet is terughoudend, er wordt gewerkt met natuurlijke kleuren en materialen. Door de lichte kleurstelling heeft de hele buurt een zonnige uitstraling.Het Landgoed is gelegen op ca 300 m van de Hilversumse Golf en direct nabij de afslag van de A27. Openbaar vervoer is optimaal gewaarborgd.

Start verkoop en verhuur medio 2017.

Wilt u alvast meer weten?
Bel dan met: 035 694 0911 of 06 46306701.
wonenopmonnikenberg.nl

Deel deze pagina via

Top